Hamarosan új honlappal jelentkezünk...
www.altoalpin.hu
Hogy találsz ki Vecsésre?

Vonattal:

Ez a legkényelmesebb megközelítési mód szerintünk. Sűrűn járnak a vonatok, általában óránként, bár gyakran változik a menetrendjük. A vasúti megállóhoz közel vagyunk, 3-5 perc kényelmesen. Lásd a mellékelt térképvázlatot.

Két dologra kell odafigyelni:

 • Nem minden vonat áll meg Vecsés-Kertekalján. Pest felől elsősorban délután vannak vonatok, amelyek Kőbánya-Kispest és Monor között nem állnak meg.
 • Nem Vecsésen kell leszállni, hanem Pest felől nézve a következő megállóban, Kertekalján.

  Menetrendi infó: www.elvira.hu

  Autóval:

  Sokaknak ez a legkényelmesebb, ők tudják. Az újabb kiadású lapozgatós Budapest térképeken általában rajta van Vecsés, annak alapján könnyű idetalálni. A mellékelt térkép három irányból vázolja a javasolt útvonalat, Budapestről, Szolnok felől illetve Gyál felől.

  Távolsági busszal:

  A busztól még 10-15 perc gyaloglásra kell készülni. Budapesten a Monorra közlekedő járatra kell felszállni a Kőbánya-Kispestnél lévő végállomáson. Leszállni az Anna utcánál (gyáli elágazásnál) vagy az Iskola utcánál érdemes. Onnan pedig a térképvázlatot lehet követni. Az utazási idő 32-34 perc, plusz forgalomtól függő ingyenes ráadás. (S természetesen lehet Monor felől is érkezni, de ez a leszállás helyét nem befolyásolja.)

  Menetrendi infó: www.volan.hu

  BKV-val:

  A legsétásabb megoldás, kifejezetten távgyaloglóknak ajánlott. (kb. 30 perc.) A reptéri busszal – leánykori nevén piros 93-as – lehet Vecsés határáig kibuszozni. Az utolsó előtti megállóban (repülőtéri bekötő út) kell leszállni, s onnan a térkép szerint. A legegyszerűbb a 4-es mellett jönni, de nem ezek Vecsés legszebb részei. Felfedezőkedvű látogatóink egy jó térkép segítségével (a mi vázlatunk ehhez nem elég részletes) érdekesebb utakat is találhatnak.

  Menetrendi infó: www.bkv.hu

  Kerékpárral:

  Vecsés elég zegzugos, ezért azt javasoljuk, hogy indulás előtt mindenképpen nézd meg térképen, hogyan tudsz megtalálni minket. Szerencsére az újabb kiadású lapozgatós Budapest térképeken általában rajta van Vecsés, annak alapján könnyű idetalálni. Remélhetően a mellékelt térkép is segítségedre lesz, bár kerékpárral nem feltétlenül érdemes követni az autósoknak javasolt útvonalat, lehet kisebb forgalmú utakat is találni.

 •  


  design: Fráter Attila, web: Szabó Bors